szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

papryki nadziewane kuskusem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

papryki nadziewane kuskusem i mięsem mielonym

papryki nadziewane kuskusem i mięsem

Składniki:

papryki nadziewane kuskusem i mięsem

 

  • 10 czerwonych papryk
  • 400 gram mięsa mielonego
  • 200 gram kuskusu
  • pół szklanki bulionu
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół opakowania fety
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 150 gram startego sera żółtego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka kolendry

 

Sposób przygotowania:

papryki nadziewane kuskusem i mięsem
Kuskus zalać gorącym bulionem, odstawić do momentu aż wpije bulion . Papryki umyć ,osuszyćprzekroić na pół, oczyścić z gniazd nasiennych. Jedną z nich drobno posiekać Mięso wymieszać z papryką, przyprawami, przecierem, fetą i kuskusem. Przepołowione papryki napełnić utworzonym farszem, ułożyć w natłuszczonej formie do każdą posypać serem, skropić oliwą, i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać aż ser zacznie się topić-ok.pól godziny.