katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Paprykowa z ryżem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka zupa na rosole .

Paprykowa z ryżem i śmietaną

Składniki:

Paprykowa z ryżem i śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Paprykowa z ryżem i śmietaną
Ziemniaki obieramy, myjemy i zalewamy rosołem albo bulionem (ok. 2 litry). Stawiamy do gotowania. Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimyna kawałki, dodajemy do zupy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy do zupy razem z przygotowaną marchwią. Razem gotujemy i zasypujemy ryżem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Ugotowaną zupę nalewamy na talerze i dodajemy po łyżce śmietany.

Tagi:

ryż papryka