Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Paprykowe motylki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pieczona papryka z makaronowym nadzieniem, które smakuje jak spaghetti. Na wierzchu podpieczona czerwona cebula.

Paprykowe motylki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowe motylki

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykowe motylki
Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie. Mięso mielone usmażyć na patelni. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko zalać przecierem pomidorowym. Podlać odrobiną wody jeśli będzie zbyt gęste. Przecier pomidorowy można zastąpić pomidorami z puszki. Gotować do uzyskania sosu. Przyprawić, dodając na samym końcu bazylię. Sos wlać do odcedzonego makaronu. Wymieszać. Paprykę przekroić wzdłuż na równe połówki. Nałożyć nadzienie. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w piórka cebulę i paski papryki czerwonej. Posmarować oliwą. Zapiekać w 180*C przez 40min. Jeżeli chcemy, aby papryka była bardziej miękka to posmarować ją oliwą i same połówki wcześniej podpiec. Smacznego!
Paprykowe motylki
Z mięsa, przecieru i przypraw przygotować pomidorowy sos.
Paprykowe motylki
Do ugotowanego makaronu dodać sos i wymieszać.
Paprykowe motylki
Napełnić połówki papryki dokładnie je wypełniając.
Paprykowe motylki
Czerwoną cebolę przekroić na pół i pokroić w plasterki nie rozdzielając cebuli.