ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Papryka nadziewana z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki mój pomysł na nadziewaną paprykę

Papryka nadziewana z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka nadziewana z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana z boczkiem
Boczek pokroić w kostkę i razem z mięsem mielonym podsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pomidory z cukinią również pokrojone w kostkę. Smażyć razem aby wszystką się dobrze połączyło. Sos wymieszać z ryżem i jajkiem. Masą napełnić wydrążone połówki papryki (wcześniej je nalezy posolić). Ułożyć połówki papryki w naczyniu żaroodpornym, posypać serem. Na dno naczynia wylać trochę wody. Zapiekać 20-25 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Papryka nadziewana z boczkiem
Paprykę przekroić na pół i usunąć gniazada nasienne
Papryka nadziewana z boczkiem
Przygotowany sos połączyć z ugotowanym ryżem i jajkiem
Papryka nadziewana z boczkiem
Gotową masą ryżowo mięsną napełniać połówki papryki
Papryka nadziewana z boczkiem
Paprykę włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać 20-25 minut