Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Paprykowe schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety z warzywami na niedzielny obiad

Paprykowe schabowe

Składniki:

Paprykowe schabowe

 

  • Schab b/k -400 g
  • papryka czerwona -1 szt
  • papryka zielona -1 szt
  • papryka żółta -1 szt
  • papryczka chili-1 suszona
  • sól i pieprz
  • czosnek -2 ząbki
  • tymianek -1 łyżka
  • cebula -2 szt
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Paprykowe schabowe
Schab pokroić na 4 plastry, rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Cebulę obrać pokroić w ósemki, czosnek w plasterki.
Na dwóch łyżkach oliwy zeszklić cebulę i czosnek, dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną na kawałki paprykę,posiekany tymianek,pokruszoną papryczkę chili.
Smażyć ok 6 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdym kotlecie układać smażone warzywa, podawać gorące.

Tagi:

schab papryka