Sposób przygotowania:
Paprykowe schabowe
Schab pokroić na 4 plastry, rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Cebulę obrać pokroić w ósemki, czosnek w plasterki.
Na dwóch łyżkach oliwy zeszklić cebulę i czosnek, dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną na kawałki paprykę,posiekany tymianek,pokruszoną papryczkę chili.
Smażyć ok 6 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdym kotlecie układać smażone warzywa, podawać gorące.
Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Cebulę obrać pokroić w ósemki, czosnek w plasterki.
Na dwóch łyżkach oliwy zeszklić cebulę i czosnek, dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną na kawałki paprykę,posiekany tymianek,pokruszoną papryczkę chili.
Smażyć ok 6 minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na każdym kotlecie układać smażone warzywa, podawać gorące.