Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Paprykowy makaron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

coś dla smakoszy warzyw i makaronu szybkie i smaczne

Paprykowy makaron

Składniki:

Paprykowy makaron

 

  • 250 g makaronu ugotowanego al dente
  • po pół papryki czerwonej, żółtej, pomarańczowej, zielonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • 5 dag startego parmezanu
  • 1 1/2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Paprykowy makaron
Do wody wrzucić pokrojone drobno pomidory, zmiażdżony czosnek, zagotować. Kiedy pomidory częściowo się rozgotują dodać pokrojone w kostkę papryki. Doprawić do smaku. Gotować aż papryka zmięknie a wszystko zgęstnieje, na 5 minut przed końcem gotowania dodać bazylię. Jeśli lubisz i chcesz możesz dodać pieczarki. Makaron wysypujemy na talerz polewamy sosem i posypujemy serem, możemy ozdobić listkami bazylii.