justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Parowane warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne i zdrowe warzywa z parowaru

Parowane warzywa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Parowane warzywa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Parowane warzywa
Ziemniaki należy umyć i obrać, ja miałam młode, więc je tylko oskrobałam. Marchewkę również obieramy i kroimy w słupki. Umyte warzywa przekłądamy do większej miski. Dodajemy sól, pieprz, listek laurowy i zioła prowansalskie. Wszystko dokłądnie mieszamy i układamy w misce parowaru. Brokuły dzielimy na różyczki. Łodygi odkładamy, można je potem użyć do zupy. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i odrobiną soli. Przekładamy również do parowaru, na drugiej misce. Ustawiamy go na 45 minut. Warzywa można zjeść z mięsem z kurczaka, lub same z ostrzejszą surówką.
Parowane warzywa
ziemiaki i marchewkę układamy w tej samej misce parowaru
Parowane warzywa
na samą górę parowaru układamy różyczki brokuła

Tagi:

zioła