mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Parówka z serem w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy ostygną należy je podgrzać, bo najlepsze są na gorąco z pysznie ciągnącym się żółtym serem:)

Parówka z serem w naleśniku

Składniki:

Parówka z serem w naleśniku

 

  • na 8 zawijańców:

 

  • 8 naleśników
  • 4 parówki
  • 8 plasterków żółtego sera

 

  • panierka:

 

 

  • na wierzch:

 

  • ketchup
  • sos czosnkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Parówka z serem w naleśniku
Naleśniki usmażyć wg swojego sprawdzonego przepisu lub z mojego(jest w linku powyżej). Z parówek zdjąć osłonki, każdą przekroić wzdłuż na pół. Na każdy ostudzony naleśnik nałożyć plasterek żółtego sera, pół parówki i zwijać w rulony, które następnie należy obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Uwaga! Po usmażeniu 1 partii zawijańców, zlać tłuszcz (nalać świeżego), bowiem zostało w nim troszkę bułki, która odpadła z ruloników i będzie się szybko przypalać. Podawać gorące polane sosem czosnkowym oraz ketchupem (mnie najbardziej taka wersja odpowiada):) z dowolnymi surówkami.