Sposób przygotowania:
Parówki nie z tej ziemi
2 szklanki mąki mieszamy ze szklanką mleka i szklanką wody mineralnej, 2 jajkami i proszkiem do pieczenia (ok 1/3-1/2 łyżeczki). Mieszamy na jednolitą płynną masę. Smażymy delikatnie naleśniki. Zdejmujemy z patelni. Na środku każdego naleśnika kładziemy obok siebie 2 plastry sera żółtego (tak by przykrywały jak największą powierzchnię naleśnika). Na to należy położyć surowe parówki bez folii (tak by znajdowały się na całej długości naleśnika - jak trzeba przekrojone na pół), do tego dorzucamy kilka pokrojonych w paski kawałków pomidora. Zawijamy. Smażymy z dwóch stron na patelni (w przypadku gdy się rozwijają można przytrzymać wbijając wykałaczki w 2-3 miejscach). Gotowe danie podajemy polane keczupem. Jedna porcja to 2-3 naleśniki.