Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Parówki w cieście drożdżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać, podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy oraz oregano, zredukować.

Parówki w cieście drożdżowym

Składniki:

Parówki w cieście drożdżowym

 

  • 8 parówek dobrej jakości
  • ser żółty
  • ciasto:
  • 400 g mąki pszennej
  • 30 g drożdży
  • szklanka letniej wody
  • łyżka cukru
  • łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • sos:
  • opakowanie/karton przecieru pomidorowego
  • garść świeżego oregano lub 2 łyżeczki suszonego
  • ząbek czosnku
  • sólpieprz
  • mała cebula

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście drożdżowym
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać, podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy oraz oregano, zredukować. Z mąki, cukru, soli, oleju i drożdży rozpuszczonych w wodzie zgnieść szybko ciasto. Ciasto podzielić na kawałki, rozwałkować. Na każdy kawałek nałożyć sos, parówkę i ser. Całość zawinąć, aby składniki nie wychodziły z wnętrza bułki. Piec ok. 20min. w 180st. C.