kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest doskonałe na ciepłą kolację lub szybciutki obiad. Doskonale sprawdza się także dla niespodziewanych gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki.

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 parówek
  • suszone pomidory
  • pęczek świeżej bazylii lub pesto bazyliowe
  • jajko
  • tymianek

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 6 prostokątnych części. Na każdej układamy parówkę, kilka kawałków suszonych pomidorów i świeżą bazylię lub pesto bazyliowe. Zawijamy ciasto szczelnie, smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy tymiankiem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20 minut (do momentu zarumienienia).