herodiada

herodiada

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Parówki w cieście francuskim z pieczarka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, smaczne i pyszne

Parówki w cieście francuskim z pieczarka

Składniki:

Parówki w cieście francuskim z pieczarka

 

  • Parówki - średnio dla jednej osoby 2-3 sztuki
  • Gotowe ciasto francuskie - 1 szt. na 4 parówki
  • Starty ser żółty
  • Pieczarki
  • Cebula
  • Masło

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim z pieczarka
Cebule i pieczarki pokroić kostkę. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić skrojoną cebulę i ją zeszklić. Następnie dodać pokrojoną pieczarkę i wszystko razem poddusić ok 15 minut.
W międzyczasie ciasto francuskie pokroić w na 4 paski. Na każdym pasku ciasta układać obraną parówkę, posypać ją serem żółtym i dodać duszoną pieczarkę. Następnie dokładnie zakleić ciasto.
Zapiekać w piekarniku ok 15-20 minut (aż ciasto się przyrumieni), pod koniec można posypać żółtym serem i poczekać aż się stopi.

Smacznego

Tagi:

sery ciasto ser