Sposób przygotowania:
Parówki w cieście francuskim z pieczarka
Cebule i pieczarki pokroić kostkę. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić skrojoną cebulę i ją zeszklić. Następnie dodać pokrojoną pieczarkę i wszystko razem poddusić ok 15 minut.
W międzyczasie ciasto francuskie pokroić w na 4 paski. Na każdym pasku ciasta układać obraną parówkę, posypać ją serem żółtym i dodać duszoną pieczarkę. Następnie dokładnie zakleić ciasto.
Zapiekać w piekarniku ok 15-20 minut (aż ciasto się przyrumieni), pod koniec można posypać żółtym serem i poczekać aż się stopi.
Smacznego
W międzyczasie ciasto francuskie pokroić w na 4 paski. Na każdym pasku ciasta układać obraną parówkę, posypać ją serem żółtym i dodać duszoną pieczarkę. Następnie dokładnie zakleić ciasto.
Zapiekać w piekarniku ok 15-20 minut (aż ciasto się przyrumieni), pod koniec można posypać żółtym serem i poczekać aż się stopi.
Smacznego