Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Parówki w cieście ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zamiast świeżego tymianku można dodać 1/2 łyżeczki tymianku tymianku.Bardzo dobrze smakują z sosem pomidorowym.

Parówki w cieście ze szpinaku

Składniki:

Parówki w cieście ze szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście ze szpinaku
Ziemniaki ugotować w łupinach,szpinak włożyć do garnka,podlać kilkoma łyżkami wody,posolić i dusić na małym ogniu,aż będzie miękki,starannie osączyć i zmiksować.Ziemniaki obrać przecisnąć przez praskę,ostudzić i szybko dokładnie wymieszać ze szpinakiem,1 jajkiem,serem,tymiankiem i resztą przypraw do smaku.Parówki pokroić na krótkie kawałki i każdy z nich szczelnie oblepić masą ziemniaczano-szpinakową.Wałeczki obtaczać kolejno w mące,jajku i tartej bułce.Usmażyć na gorącym oleju na złoty kolor.