Sposób przygotowania:
Parówki w kożuszkach
Obierz parówki z osłonek. Następnie obierz ziemniaki, ugotuj je w osolonej wodzie. Gdy będą jeszcze ciepłe, przepuść je przez maszynkę lub przetrzyj przez sitko. Dodaj kaszę mannę, przesianą mąkę, rozgnieciony czosnek, zioła i szczyptę soli do smaku. Wszystko wymieszaj do uzyskania jednolitego, gęstego ciasta. Następnie rozwałkuj ciasto i pokrój na prostokąty długości parówek, szerokość powinna pozwolić na dokładne "opatulenie" parówek ciastem. Zawinięte parówki ułóż w natłuszczonej formie do zapiekania. Jajka wymieszaj z roztopionym, lekko ciepłym masłem, posmaruj parówki z wierzchu i posyp startym serem. Wstaw je do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni) i zapiecz je na złoty kolor.