eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Parówki w paltocikach Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobra przekąska lub danie główne.

Parówki w paltocikach Eli

Składniki:

Parówki w paltocikach Eli

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka piwa jasnego
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • 1/2 kg mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)
  • Zmiksować wszystko i usmażyć cienkie naleśniki.
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • sól,pieprz
  • parówki cienkie-tyle sztuk ile naleśników
  • keczup,olej

Sposób przygotowania:

Parówki w paltocikach Eli
Pieczarki pokroić,cebulę posiekać,razem przesmażyć z solą i pieprzem.Parówki obrać z osłonek i podgrzać w wodzie.Na naleśniki kłaść po parówce i łyżce pieczarek,zawijać jak gołąbki i obsmażyć z obu stron na oleju.Na talerzu polać keczupem.Smacznego!