Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Parówki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Parówki z sosem pieczarkowym podane z ryżem lub kaszą to dobry sposób na smaczny obiad

Parówki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Parówki w sosie pieczarkowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki w sosie pieczarkowym
Na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć pokrojony w krążki por i posiekaną w słupki paprykę. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki i dusić przez chwilę. Parówki obrać z osłonek, pokroić w dość grube plasterki, połączyć z pieczarkami. Śmietanę wymieszać z mąką, ketchupem i odrobiną wody, wlać do parówki z grzybami, wymieszać i gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub kaszą ugotowaną na sypko.