Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Parówki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonałe na śniadanie - z pieczywem albo obiad - z ryżem lub kaszą

Parówki w sosie pomidorowym

Składniki:

Parówki w sosie pomidorowym

 

  • 6 szt parówki,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżka mąka,
  • 3 łyżki śmietanka,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1,5 szkl bulion z kostki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 2 łyżki oliwa

 

Sposób przygotowania:

Parówki w sosie pomidorowym
W rondelku rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać pokrojone parówki, wlać 1 szkl rosołu i chwilę gotować. W pozostałym rosole rozmieszać mąkę i koncentrat pomidorowy, połączyć z parówkami, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, wymieszać. Przyprawić do smaku.

Tagi:

pomidory