cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Parówki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na przyrządzenie zwykłych parówek, które na pewno posmakują wszystkim.

Parówki z papryką

Składniki:

Parówki z papryką

 

  • 6 cienkich parówek
  • cebula
  • 1 czerwona papryka
  • woda
  • koncentrat
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki z papryką
Parówki pokroić w talarki, włożyć je na patelnie z niewielką ilością tłuszczu. Na patelnie wkroić cebulę pokrojoną w piórka. Parówki z cebulą podsmażyć około 6 minut aż cebula będzie miękka. Paprykę umyć, osuszyć. Przekroić na pół, pozbyć się gniazda nasiennego. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, dodać do parówek i cebuli. Wszystko smażyć przez chwilę ( papryka musi pozostać nieco twardawa). Dolać do tego wodę ( pół szklanki). Dodać koncentrat do smaku. Wszystko przyprawić solą i pieprzem. Chwilę razem podgotować i gotowe. Smacznego!!!

Tagi:

papryka