lena

lena

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Parówki zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i sałatą z sosem winegret.

Parówki zapiekane z pieczarkami

Składniki:

Parówki zapiekane z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki zapiekane z pieczarkami

Pieczarki pokroić na grube plasterki, usmażyć na łyżce masła, osobno zeszklić na oleju pokrojoną w plasterki cebulę, wymieszać z pieczarkami i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Pokroić parówki na plasterki,w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem przekładać warstwami: pieczarki i parówki, posypać startym serem i pokrojoną papryką.Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 200-220 stopni.