Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Parówkowe'' diabełki ''

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja podania parówek

Parówkowe'' diabełki ''

Składniki:

Parówkowe'' diabełki ''

 

  • 6 cienkich parówek drobiowych lub cielęcych
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 szczypty suszonej bazylii
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Parówkowe'' diabełki ''
Parówki obrać z osłonek i pokroić każdą na 3 części. Z jednego końca naciąć na krzyż ,ale nie do końca. Na patelni na rozgrzanej oliwie smażyć parówki ,aż utworzą się miotełki. Polać ketchupem i posypać bazylią. Podajemy natychmiast.