bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Parzybroda- śląska zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Parzybroda to śląska zupa uwzględnioną na Liście Produktów Tradycyjnych

Parzybroda- śląska zupa

Składniki:

Parzybroda- śląska zupa

 

Sposób przygotowania:

Parzybroda- śląska zupa
Kapustę opłukać i poszatkować. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do wrzącej wody dodać żeberka, opłukaną i poszatkowaną kapustę oraz ziemniaki, liść laurowy, koperek posiekany, Warzylion. Gotować razem aż wszystko będzie miękkie. Na smalcu zrumienić cebulę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Zagęścić zupę zasmażką, doprawić do smaku.