Sposób przygotowania:
Pascha
twaróg przepuścić przez maszynkę
margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodając kolejno surowe żółtka
do utartej margaryny dodawać stopniowo twaróg i śmietanę
utrzeć wszystko na idealnie gładką masę wtedy dodać bakalie : obrane i drobno posiekane migdały,cieniutkie paseczki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej,rodzynki
salaterkę posmarować tłuszczem,nakryć wilgotną gazą i ułożyć na niej masę serową
nakryć drugim kawałkiem gazy i obciążyć deseczką z ciężarkiem
wstawić na 24 godziny do lodówki
margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodając kolejno surowe żółtka
do utartej margaryny dodawać stopniowo twaróg i śmietanę
utrzeć wszystko na idealnie gładką masę wtedy dodać bakalie : obrane i drobno posiekane migdały,cieniutkie paseczki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej,rodzynki
salaterkę posmarować tłuszczem,nakryć wilgotną gazą i ułożyć na niej masę serową
nakryć drugim kawałkiem gazy i obciążyć deseczką z ciężarkiem
wstawić na 24 godziny do lodówki
montajka