andzelina

andzelina

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pascha

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

można podawać polaną czekoladą

Pascha

Składniki:

Pascha

 

  • 1 kg świeżego słodkiego i tłustego twarogu
  • 1 szklanka świeżej gęstej śmietany
  • 6 żółtek
  • 25 dag margaryny
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 dag migdałów
  • 5 dag rodzynek
  • 5 dag skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Pascha
twaróg przepuścić przez maszynkę
margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem w trakcie ucierania dodając kolejno surowe żółtka
do utartej margaryny dodawać stopniowo twaróg i śmietanę
utrzeć wszystko na idealnie gładką masę wtedy dodać bakalie : obrane i drobno posiekane migdały,cieniutkie paseczki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej,rodzynki
salaterkę posmarować tłuszczem,nakryć wilgotną gazą i ułożyć na niej masę serową
nakryć drugim kawałkiem gazy i obciążyć deseczką z ciężarkiem
wstawić na 24 godziny do lodówki

Tagi:

pascha