Pascha kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mleko, śmietanę, żółtka oraz cukier waniliowy dobrze razem wymieszać i podgrzewać około 15-20 minut. Powstały ser odcedzić i ostud

Pascha kokosowa

Składniki:

Pascha kokosowa

 

  • 8 szklanek mleka,
  • 1 i 1/3 szklanki cukru,
  • 1 szklanka śmietany,
  • 100 g wiórków kokosowych,
  • 6 żółtek,
  • 2 opakowania cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Pascha kokosowa
Mleko, śmietanę, żółtka oraz cukier waniliowy dobrze razem wymieszać i podgrzewać około 15-20 minut. Powstały ser odcedzić i ostudzić. Miękkie masło utrzeć z serem oraz z cukrem. Dodać pół opakowania wiórków kokosowych. Masę włożyć do wybranej przez siebie formy. Może to być kształt dzwonka lub zwykła tortownica. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować np. wiórkami i brzoskwiniami.