Sposób przygotowania:
Pascha waniliowa
Twaróg zmiel trzykrotnie, w metalowej misce utrzyj miękkie masło wraz z cukrem pudrem a kiedy całość zbieleje dodaj żółtka stale ucierając.
Do tak przygotowanej bazy porcjami dodawaj wcześniej przygotowany twaróg, kiedy masa będzie gładka i bez grudek to znak że jest gotowa, na koniec dodaj wanilię i rodzynki.
Masę serową przełóż do foremki wyścielonej podwójną gazą, gotową paschę wstaw do lodówki na 6 godzin, przed podaniem udekoruj ją bakaliami.
Do tak przygotowanej bazy porcjami dodawaj wcześniej przygotowany twaróg, kiedy masa będzie gładka i bez grudek to znak że jest gotowa, na koniec dodaj wanilię i rodzynki.
Masę serową przełóż do foremki wyścielonej podwójną gazą, gotową paschę wstaw do lodówki na 6 godzin, przed podaniem udekoruj ją bakaliami.