fictor123

fictor123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Pascha Wielkanocna.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjny, wielkanocny przysmak.

Pascha Wielkanocna.

Składniki:

Pascha Wielkanocna.

 

  • 360 g mielonego twarogu
  • 4 żółtka z jajek ugotowanych na twardo
  • 120 g cukru
  • 120 g masła
  • 1 aromat waniliowy
  • 50 g migdałów
  • 50 g orzechów
  • 50 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Pascha Wielkanocna.
Migdały, orzechy obrać ze skórek i razem z rodzynkami drobno posiekać. Żółtka, cukier, masło i aromat utrzeć na gładką, jednolitą masę. Następnie po łyżce dodawać twaróg. Nadal ucierać. Na koniec dodać migdały, orzechy i rodzynki. Miseczkę wyłożyć bawełnianą ściereczką i przełożyć do niej twarogową masę. Wszystko dobrze przycisnąć, przyłożyć deseczką, a na niej postawić coś ciężkiego, aby masa dobrze się uformowała. Wstawić do lodówki na ok. 12 godzin.Po tym czasie wyjąć z bawełnianej ściereczki. Można udekorować rodzynkami i morelami. Smacznego.