Sposób przygotowania:
Pascha z białą czekoladą
Żółtka, wanilię, cukier i śmietankę krótko zmiksować w metalowej misce. Miskę ułożyć nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać w tzw. kąpieli wodnej. Średnica miski musi być większa od średnicy garnka, tak, żeby para się nie wydobywała, a dno miski nie dotykało lustra wody.Ubijać w kąpieli wodnej do zgęstnienia masy. Następnie dodawać naprzemiennie masło i twaróg, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać rodzynki i roztopioną białą czekoladę, wymieszać. Masę przełożyć do durszlaka wyłożonego gazą, którą owinąć całą masę. Durszlak ustawić na miską, masę docisnąć, zostawić na noc w lodówce. Po zastygnięciu formować małe kulki, które należy obtaczać w polewie z białej czekolady i śmietanki oraz w barwionych na żółto wiórkach kokosowych. Nosek zrobić z migdałów, oczy z draży czekoladowych.