Pascha z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ser ucierać z masłem, żółtkami i cukrem. Na koniec ucierania dodać śmietanę. Masę wymieszać z kawałkami truskawek. Ser włożyć do

Pascha z truskawkami

Składniki:

Pascha z truskawkami

 

  • 80 dag trzykrotnie zmielonego pełnotłustego twarogu,
  • 6 żółtek,
  • 40 dag masła,
  • 1,5 szklanki cukru pudru,
  • 3 torebki cukru waniliowego,
  • ½ l śmietany kremówki,
  • opakowanie truskawek

Sposób przygotowania:

Pascha z truskawkami
Ser ucierać z masłem, żółtkami i cukrem. Na koniec ucierania dodać śmietanę. Masę wymieszać z kawałkami truskawek. Ser włożyć do formy na paschę, wcześniej wykładając ją gazą. Wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować paschę truskawkami i bitą śmietaną.

Tagi:

pascha