Sposób przygotowania:
Pasta al forno.
RAGU Rozgrzewamy olej i podsmazamy pokrojone warzywa ( aż zmiękną) dodajemy mielone mięso i podsmażamy wszystko przez jakiś czas. Dodajemy koncetrat pomidorowy, kostke rosołowa i dusimy wszystko przez 30 minut. SOS BESZAMELOWY Doprowadzamy do wrzatku czesc mleka z masłem , solą, i szczypta gałki muszkatałowej. Do odlanego wczesniej zimnego mleka dodajemy mąkę dokladne mieszajac. Wlewamy zimne mleko z mąka do gotujacego sie mleka i energicznie mieszamy aby nie powstaly grudki. Gotujemy przez chwile i odstawiamy. MAKARON Gotujemy makaron al dente, odcedzamy, mieszamy go z sosem mięsnym i sosem beszamelowym. Wlewamy wszystko do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy syto startym parmezanem i zapiekamy w bardzo cieplym piekarniku aż ser sie zarumieni. Około 15/20 minut.