mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta pełna białek, bardzo zdrowa i smaczna, idealna do kromki z masłem;)

Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)

Składniki:

Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)

 

  • kostka (250 g) sera białego półtłustego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 200 g szynki (najlepiej drobiowa polędwica)
  • 2 łyżki majonezu (lub śmietany 18%)
  • ew. mała cebulka
  • sól (ostrożnie, bo szynka i majonez są słone)
  • pieprz
  • do ozdoby: koperek i natka pietruszki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta białkowa (z jaj, sera i szynki)
Ser rozgniatamy widelcem. Jajka obieramy i drobno kroimy. Szynkę również siekamy w drobną kosteczkę, tak jak i cebulkę. Wszystko łączymy z majonezem lub śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem i ew. solą. Taka pasta najlepiej smakuje ze świeżymi warzywami np. pomidorami.