anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 691]

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Błyskawiczna do przygotowania pasta do chleba z gotowanego mięsa wołowego. Pieczarki, marchewka i jabłko sprawiają, że pasta ma ciekawy smak, nie jest sucha i łatwo ją rozsmarować na pieczywie.

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek
Na patelnię wlewam olej i podsmażam posiekaną cebulę, dodaję startą marchewkę, jabłko, posiekany czosnek i smażę przez chwilę. Następnie dodaję oczyszczone, osuszone i pokrojone pieczarki. Mieszam i nadal smażę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiam do smaku przyprawami i pastą z papryki. Patelnię zdejmuję z ognia, dodaję pokrojone gotowane mięso wołowe i dokładnie mieszam. Zawartość patelni przekładam do pojemnika rozdrabniacza i miksuję na gładka masę. Na patelni roztapiam masło i dodaję je do miksowanej masy mięsnej w dalszym ciągu miksując. Przekładam do miseczki i odstawiam do lodówki do stężenia. *pasta będzie się bardzo efektownie prezentowała w miseczce, jeśli częścią roztopionego masła zalejemy ją na wierzchu i odstawimy do zastygnięcia
Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek
Pasta do chleba z gotowanej wołowiny i pieczarek.