Sposób przygotowania:
Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek
Na patelnię wlewam olej i podsmażam posiekaną cebulę, dodaję startą marchewkę, jabłko, posiekany czosnek i smażę przez chwilę. Następnie dodaję oczyszczone, osuszone i pokrojone pieczarki. Mieszam i nadal smażę, aż warzywa będą miękkie. Doprawiam do smaku przyprawami i pastą z papryki. Patelnię zdejmuję z ognia, dodaję pokrojone gotowane mięso wołowe i dokładnie mieszam. Zawartość patelni przekładam do pojemnika rozdrabniacza i miksuję na gładka masę. Na patelni roztapiam masło i dodaję je do miksowanej masy mięsnej w dalszym ciągu miksując. Przekładam do miseczki i odstawiam do lodówki do stężenia. *pasta będzie się bardzo efektownie prezentowała w miseczce, jeśli częścią roztopionego masła zalejemy ją na wierzchu i odstawimy do zastygnięcia