agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pasta domowa z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta z tuńczyka z ogórkiem, jajkiem i serem żółtym

Pasta domowa z tuńczyka

Składniki:

Pasta domowa z tuńczyka

 

  • tuńczyk w sosie własnym 1 szt
  • jajko 3 szt
  • szczypiorek 0,5 pęczka
  • majonez 6 łyżek
  • musztarda 2 łyżki
  • ogórek kiszony 2 szt
  • ser żółty 5 dkg
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 0,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Pasta domowa z tuńczyka
Przygotować niezbędne składniki na pastę. Puszkę z tuńczykiem otworzyć i odsączyć z wody. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przepłukać w wodzie i pokroić w drobną kostkę, szczypior opłukać pod bieżącą wodą i posiekać drobno, ogórek pokroić w drobną kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o średnich otworach. Wymieszać wszystkie składniki przyprawić solą, pieprzem, dodać musztardę i 2 łyżki majonezu. Wymieszać dokładnie całość. Resztę majonezu rozsmarować równomiernie na wierzchu pasty.