Sposób przygotowania:
Pasta drobiowo-jajeczna
Mięso myjemy, wrzucamy do wrzącej posolonej wody z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy mięso z wywaru, a gdy przestygnie, obieramy je z kości.
Wrzucamy mięso do rozdrabniacza.
Dodajemy jajka ugotowane na twardo oraz pokrojonego na kawałki pomidora. Rozdrabniamy składniki do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, można wszystkie składniki drobniutko pokroić.
Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.
Wrzucamy mięso do rozdrabniacza.
Dodajemy jajka ugotowane na twardo oraz pokrojonego na kawałki pomidora. Rozdrabniamy składniki do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Jeśli ktoś nie posiada rozdrabniacza, można wszystkie składniki drobniutko pokroić.
Dodajemy majonez, przyprawiamy pastę do smaku pieprzem i solą. Mieszamy i wstawiamy przed podaniem do lodówki.