Sposób przygotowania:
Pasta Fagiolo Patata Cipolla
Przyrządzamy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę , gotujemy 10 min w mocno osolonej wodzie. Cebulki kroimy w kostki i rumienimy na roztopionej margarynie. Fasolkę gotujemy na parze przez 8 min. Do lekko zrumienionej cebulki dorzucamy ziemniaczki , a następnie fasolkę , smażymy całość przez 10-15 min. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy do całości odcedzony makaron. Całość mieszamy. Sos przygotowujemy w następujący sposób: robimy zasmażkę z masła i mąki , następnie dodajemy śmietanę i zioła,najwięcej tymianku i bazylii.
Wykładamy na talerz makaron wymieszany z warzywami i polewamy sosem. Smacznego!:)
Wykładamy na talerz makaron wymieszany z warzywami i polewamy sosem. Smacznego!:)