agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

pasta jajeczna 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna pasta, na różne okazje.

pasta jajeczna 4.

Składniki:

pasta jajeczna 4.

 

  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka posiekanej, suszonej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

pasta jajeczna 4.
Jajka ugotować w wrzącej, osolonej wodzie na twardo. Dokładnie ostudzić , a następnie obrać i przepuścić przez  maszynkę.  Kolejno  jajko mieszamy z masłem,  a następnie dodajemy do  nich pietruszkę  i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotową pastę jajeczną przekładamy do miseczki, można udekorować natką pietruszki.