kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pasta jajeczna z ogórkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną pastę jajeczną z dodatkiem zielonego ogórka. Polecam na śniadanie lub kolację z pieczywem.

Pasta jajeczna z ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczna z ogórkiem

 

  • 3 ugotowane jajka
  • 1/3 zielonego ogórka
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • 3 - 4 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z ogórkiem
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno.
Ogórka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce do miski. 
Do miski z ogórkiem dokładamy pokrojone składniki oraz majonez, sól i pieprz, mieszamy.
Pasta jajeczna z ogórkiem
Obrane jajka ze skorupek kroimy w drobną kosteczkę.
Pasta jajeczna z ogórkiem
Umyty i osuszony szczypiorek kroimy na drobno, cebulę w kosteczkę.
Pasta jajeczna z ogórkiem
Obranego ze skórki ogórka ścieramy na tarce.
Pasta jajeczna z ogórkiem
Wszystkie składniki na pastę jajeczną mieszamy.