bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna pasta śniadaniowa z jajek i sera żółtego z dodatkiem prażonej cebuli i szczypiorku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

Składniki:

Pasta jajeczna z prażoną cebulką

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 gram sera żółtego
  • 4 łyżki prażonej cebulki
  • pół pęczka szczypiorku
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z prażoną cebulką
Ugotowane jajka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy prażoną cebulkę, majonez oraz musztardę, dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, pastę podajemy z pieczywem.