slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pasta jajeczna z wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smakowitą pastę do pieczywa. Tym razem postanowiłam do tradycyjnej pasty jajecznej dodać wędlinę. Wyszło pysznie, prosto i aromatycznie. Polecam.

Pasta jajeczna z wędliną

Składniki:

Pasta jajeczna z wędliną

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g wędliny w plastrach
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z wędliną
Jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dokładamy do jajek (zostawiamy trochę do posypania). Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę i dokładamy do pozostałych składników, mieszamy.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Ponownie mieszamy i posypujemy odłożonym szczypiorkiem. Smacznego.