anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Pasta kanapkowa z cukinii i papryki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Niskokaloryczna pasta kanapkowa z papryki i cukinii.

Pasta kanapkowa z cukinii i papryki

Składniki:

Pasta kanapkowa z cukinii i papryki

 

  • papryka czerwona 125 g
  • cukinia obrana i bez gniazd nasiennych 750 g
  • cebula 250 g
  • koncentrat pomidorowy 125 g
  • czosnek ząbki 3 szt.
  • pieprz 0.5 łyżeczki
  • papryka słodka 0.5 łyżeczki
  • curry 0.5 łyżeczki
  • bazylia 1 szczypta
  • sól 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Pasta kanapkowa z cukinii i papryki
Obraną i pozbawioną gniazd nasiennych cukinię ścieram na grubych oczkach tarki jarzynowej. Oczyszczoną paprykę i cebulę również ścieram na tarce. Każde warzywo wkładam do osobnej miski, solę i odstawiam na godzinę. Po tym czasie odciskam z soku, wkładam wszystko do garnka i gotuję 30 minut często mieszając. Dodaję przyprawy, dokładnie mieszam i gotuję jeszcze 5 minut. Odstawiam do ostygnięcia.