marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta po meksykańsku na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kukurydzę osączyć na sitku oraz zmiksować połowę z twarożkiem i doprawić przyprawami.Ananasa osączyć i pokroić,szynkę rozdrobnić.Wymieszać.

Pasta po meksykańsku na ostro.

Składniki:

Pasta po meksykańsku na ostro.

 

  • puszka kukurydzy,
  • 200g.serka wiejskiego,
  • 1/4 łyżeczki przyprawy meksykańskiej,
  • puszka ananasa w plastrach,
  • 1/4 łyżeczki posiekanej papryczki chilli,
  • 120 g.gotowanej szynki.
  • Dodatkowo 1 opakowanie tacos lub chipsów tortillas.

Sposób przygotowania:

Pasta po meksykańsku na ostro.
Kukurydzę osączyć na sitku oraz zmiksować wraz z twarożkiem
oraz doprawić przyprawą meksykańską i posiekaną chilli.Ananasa
wyjąć z puszki,osączyć na sitku i pokroić na kawałeczki,szynkę
rozdrobnić ręcznie lub rozdrabniarką i wymieszać z ananasem,dod-
-ać do kremu kukurydzianego,posolić,posypać pieprzem czarnym mielonym,dosmaczyć przyprawą meksykańską lub chilli.Przełożyć do niewielkiej miski,przykryć i wstawić do lodówki.Podawać na zimno z tacos lub chipsami tortillas.