motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pasta śledziowa do chleba

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajna pasta do chlebka lub bułeczki

Pasta śledziowa do chleba Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta śledziowa do chleba

 

  • 2 puszki śledzi w oleju
  • cebula
  • kucharek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

Pasta śledziowa do chleba
Śledzie wyciągamy z puszki i rozgniatamy widelcem na miazgę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, oprószamy kucharkiem i odstawiamy na 15 min, aby cebula zmiękła. Jajka ugotowane na twardo obieramy i siekamy. Musztardę łączymy z majonezem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dokładnie mieszając. Ewentualnie można doprawić do smaku. Pasta jest gotowa do podania.
Pasta śledziowa do chleba
Śledzie dajemy do miseczki i rozgniatamy widelcem na miazgę
Pasta śledziowa do chleba
Do przygotowanych śledzi dodajemy pokrojone jajka, cebulkę oraz musztardę z majonezem
Pasta śledziowa do chleba
Przygotowaną pastę mozemy dawać na chlebek lub bułeczkę.