Sposób przygotowania:
Pasta szpinakowo-jajeczna
Jajka ugotować na twardo wystudzone jajka obrać ze skorupek (można dwa jajka zostawić do dekoracji), pokroić na cząstki, wsypać do pojemnika rozdrabniacza.
Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, ząbki czosnku, dodać odmrożony na sitku szpinak, podsmażać mieszając do odparowania wody, dobrze wystudzić.
Szpinak dodać do jajek w rozdrabniaczu, wsypać przyprawę jarzynkę, majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować.
Wyłożyć do talerza i schować do lodówki.
Na maśle zeszklić pokrojoną cebulę, ząbki czosnku, dodać odmrożony na sitku szpinak, podsmażać mieszając do odparowania wody, dobrze wystudzić.
Szpinak dodać do jajek w rozdrabniaczu, wsypać przyprawę jarzynkę, majonez, pieprz mielony i wszystko dokładnie zmiksować.
Wyłożyć do talerza i schować do lodówki.