marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta twarożkowa z limonką i tuńczykiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Limonkę sparzyć wrzątkiem,obrać,przekroić,wycisnąć sok,a dwa rodzaje twarożku zmieszać wraz z odsączonym tuńczykiem i doprawić.Schłodzić.

Pasta twarożkowa z limonką i tuńczykiem.

Składniki:

Pasta twarożkowa z limonką i tuńczykiem.

 

  • 185 g.tuńczyka w sosie własnym,
  • 200 g.twarożku,
  • 100 g.twarogu ziarnistego,
  • 1 limonka sparzona wrzątkiem lub z uprawy ekologicznej,
  • pieprz kajeński,
  • szczypta cukru,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pasta twarożkowa z limonką i tuńczykiem.
Limonkę sparzyć wrzątkiem,obrać,przekroić i wycisnąć z jednej połówki sok.Wymieszać dwa rodzaje twarożku wraz z dobrze odsączonym tuńczykiem,ale przedtem rozgnieść go dobrze widelcem i dodać do pasty z twarogu.Doprawić ją pieprzem kajeńskim,odrobiną cukru,sokiem z limonki i solą.Napełnić pastą niewielkie naczynie z przykryciem i wstawić na pół godziny do lodówki.Podawać na zimno z ciabattą lub bułką z oliwkami lub z sezamem.