pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Pasta z anchois do kanapek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasta starcza na 4 podwójne kanapki.

Pasta z anchois do kanapek

Składniki:

Pasta z anchois do kanapek

 

  • 1 słoiczek anchois (ok 55 g)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 por
  • 200 ml gęstej śmietany (36 %)
  • 1 łyżka tymianku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta z anchois do kanapek
1 słoiczek anchois drobno kroimy. 2 jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy. Por kroimy w paseczki. Dodajemy 200 ml gęstej śmietany i wszystko mieszamy. Całość doprawiamy posiekanym tymiankiem, szczyptą soli (nie za dużo, ponieważ anchois jest dość słone) i szczyptą pieprzu. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Gotową pastę nakładamy na kromki chleba.