szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pasta z czerwonej fasoli i czosnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pasta do pieczywa z czerwonej fasoli, czosnku i orzechów włoskich

pasta z czerwonej fasoli i czosnku

Składniki:

pasta z czerwonej fasoli i czosnku

 

Sposób przygotowania:

pasta z czerwonej fasoli i czosnku
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Fasolę odcedzić z zalewy i wraz z czosnkiem i orzechami zemleć lub dokłądnie zmiksować. Dodać, sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę, olej, ocet i natkę i dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na godzinę do lodówki. Pasta jest świetna do pieczywa. Fasolę można też zastąpić inną fasolą, np, brązową, jak kto woli. Jest doskonałym dodatkiem do kanapek dla wegetarian.