Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta z gotowanego mięsa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką pastę można przygotować z innego gatunku mięsa.

Pasta z gotowanego mięsa.

Składniki:

Pasta z gotowanego mięsa.

 

Sposób przygotowania:

Pasta z gotowanego mięsa.
Mięso umyć, włożyć do garnka zalać gorącą wodą, dodać obrane warzywa, oprócz cebuli, liść laurowy i ugotować do miękkości, ostudzić. Z zimnego mięsa usunąć kości a mięso przemielić w maszynce. Na 1 łyżce masła zeszklić drobno posiekaną cebulę. Pozostałe masło włożyć do miski i utrzeć. Następnie do utartego masła dodać zmielone mięso, zeszkloną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną gałka muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.