Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pasta z makreli 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna pasta z makreli z dodatkami.

Pasta z makreli  3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pasta z makreli 3

 

 

  • 2 makrele wędzone
  • pomidor
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • łyżka musztardy sarepskiej
  • łyżeczka ketchupu
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli 3
Mięso ryby oddzielić od skóry i kręgosłupa, przełożyć do miski. Pomidor, ogórek, ugotowane jajka pokroić w kostkę, dodać do ryby. Szczypiorek i cebulę posiekać dość drobno. Składniki wymieszać ze sobą w misce, dodać musztardę i ketchup (można więcej w razie potrzeby). Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z pieczywem.
Pasta z makreli  3
Rybę oddzielić od skóry, kręgosłupa i ości.
Pasta z makreli  3
Dodać resztę posiekanych w kostkę składników.