sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Pasta z makreli i zółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i smaczna pasta do kanapek.

Pasta z makreli i zółtym serem

Składniki:

Pasta z makreli i zółtym serem

 

  • składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • 2-3 łyżki majonezu
  • łyżeczka pikantnej musztardy
  • szczypiorek
  • sól/pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli i zółtym serem
Rybę obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szczypiorek dokładnie myjemy i drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie, obieramy. Makrelę, jajka, majonez i musztardę blenderujemy na gładką masę. Dodajemy szczypiorek i doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy. Smacznego