Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Pasta z makreli wędzonej - wersja 1

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

jedna z wersji pasty rybnej, doskonała do kanapek

Pasta z makreli wędzonej - wersja 1

Składniki:

Pasta z makreli wędzonej - wersja 1

 

  • 1 makrela ok. 25 dkg
  • 1-2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 czubata łyżka gęstego majonezu
  • 3 łyżki dobrego ketchupu (łagodny albo pikantny, jak kto woli)
  • do smaku: sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli wędzonej - wersja 1
Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przełożyć na sito i przelać wrzątkiem, osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej. Makrelę dokładnie obrać ze skóry i ości, rozetrzeć widelcem, wymieszać z jajkiem. Do masy dodać posiekaną cebulkę, majonez i ketchup, dokładnie wymieszać, doprawić. Podawać z pieczywem, krakersami...