beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Pasta z  mięsa i  pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

J. Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Pasta z  mięsa i  pieczarek

Składniki:

Pasta z  mięsa i  pieczarek

 

  • 20 dag mięsa gotowanego lub pieczonego,
  • 25 dag pieczarek,
  • 2  cebule,
  • 5  łyżek masła roślinnego lub oliwy,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka posiekanego szczypiorku lub natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Pasta z  mięsa i  pieczarek
Pieczarki umyć, cebulę pokrajać i  poddusić z  częścią masła. Następnie mięso, pieczarki i  cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać resztę masła i  dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić solą, pieprzem i  drobno posiekanym szczypiorkiem.