Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Pasta z wątróbek po strasbursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podawać z białym pieczywem, najlepsza bagietka

Pasta z wątróbek po strasbursku

Składniki:

Pasta z wątróbek po strasbursku

 

  • 30 dag wątróbek z kurczaka
  • 4 łyżki masła
  • 2 małe cebule
  • 1 jajko
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z wątróbek po strasbursku
Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Umyć i osuszyć. Drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Wątróbkę wraz z cebulą usmażyć na połowie masła (ok 4 min). Posolić i popieprzyć. Dodać jajko. Wymieszać. Podsmażyć do ściągnięcia się białka. Ostudzić. Całość utrzeć z resztą masła na gładką masę. Przed podaniem posypać posiekaną natką.